Bij meerdere projecten is e gewerkt aan een verbinding met het zorgdomein, onder andere bij CTER (radicaliserende jongeren), Criminele Aanwas en Cybercrime.
Resultaten & effecten
Medewerkers van het project CTER hebben meerdere keren gesproken met professionals van de GGD en GGZ over een betere samenwerking.
Collega’s van het project Criminele Aanwas proberen personen met een licht verstandelijke beperking uit het criminele milieu te houden.
Vanuit het project Cybercrime ontstaan initiatieven om kwetsbare personen uit het criminele milieu te houden. Dan gaat het bijvoorbeeld om de aanpak van zogenoemde geldezels. Dit zijn jongeren van wie de bankrekening misbruikt wordt om crimineel geld wit te wassen.
Sommige jongeren die ICT-vaardig zijn, dreigen af te glijden naar cybercriminaliteit. Collega’s van het project Cybercrime hebben jongeren in een campagne opgeroepen om online een assessment te maken. Sommigen scoorden zo hoog dat ze een uitnodiging voor re_B00TCMP ontvingen. Daar bezochten ze activiteiten om de kansen en risico’s van hun digitale talent te leren kennen. Voor deze bijeenkomsten werken publieke en private partijen als gemeenten, politie en cybersecuritybedrijven samen.
Met de campagne Deal With It willen collega’s van het project Criminele Aanwas jongeren weerbaar maken tegen de verlokkingen van drugsgebruik en criminaliteit. Binnen hetzelfde project hebben medewerkers een zogenoemde interventiekaart gemaakt. Dit is een overzicht van acties die jongeren weerbaarder kunnen maken. Een voorbeeld is de escaperoom ‘Foute centen’, waarin jongeren leren zich teweer te stellen tegen criminele ronselaars.